damaianus-(1).jpg

Välkommen! Avel Planerade valpkullar Hälsoinfo Länkar Kontakt

Nyheter

23 december 2019    Hopp och förtvivlan

Ja, valparna är en ständig källa till glädje! Pigga, glada, nyfikna, sociala - de känns så himla lovande! Tyvärr fick vi beskedet för ett par dagar sedan, att Lando (Damaianus Lando Calrissian) har lämnat oss. Lando var den siste kämpen ur L-kullen, ett härligt gäng som tyvärr nu alla tassar på andra sidan regnbågsbron. Jag beklagar verkligen husse Kent och matte Evas stora förlust.

DSC_0138.JPG

10 november 2019    ÄNTLIGEN!

Ja, äntligen kan man säga om mycket! Äntligen är det en kull valpar här igen! Izzy (Brantastigs Daglilja) och Stakke (Springmist's Strong Enough) har blivit föräldrar till sex små härliga valpar! De har redan hunnit fylla en vecka - fem små sobeltjejer och en sobelkille! Izzy har äntligen fått sin egen sida, och valplåda och valpblogg har och ska uppdateras... Övriga sidor kommer också ses över och uppdateras. En del har tävlat sedan förra uppdateringen (som ju var alldeles för länge sedan) och andra har traskat över regnbågsbron. Att alla uppdateringar har dröjt, har sin förklaring. Men den tänker jag inte tråka ut med er här!

6 juni 2016    Gladare nyheter!

Idag var Zacha (D. Zealing Zanchia) och tävlade lydnadsklass två i Falkenberg - och det gick så bra att hon vann klassen på finfina 177 poäng! Stort grattis!

Sedan kan jag ju passa på att meddela att Sirius (Korad D. Grip) tävlade Rallylydnad ett par dagar efter sin 12:e födelsedag, och det gick så bra så! 99 poäng och en andra placering, samt RLD N! Prindy (D. Prindy Prankster) tävlade också, blev fyra med 97 poäng. Hon hade fått 100 jämnt om inte matte slarvat lite i början... Nåja, andra och fjärde plats är ju strålande! På samma tävling debuterade Zanto (D. Zparkling Zanto) med godkänt resultat! Stort grattis till honom!!!

30 oktober 2015    Ledsamheter...

En olycka kommer sällan ensam, sägs det. Den 21 oktober fick vår älskade Luke, (D. Luke Skywalker) somna in efter en tids sjukdom. En otroligt stor personlighet lämnade oss och saknaden är enorm. Bara några dagar senare, den 25 oktober, var hans syster Leia (Korad RLDN D. Leia Organa) som vanligt ute i skogen på promenad. Av någon anledning trillade hon, och slog sig så illa att hon skadade nacken riktigt illa. Två dagar senare fick hon somna in, då det inte gick att åtgärda hennes skada. Det är ofattbart.

20090704_0228-3.JPGUtst-Bjuv-090822_Leia01-3.JPG

27 september 2015    Lite uppdateringar!

Det var ett tag sedan hemsidan uppdaterades, och självklart har det hunnit hända ett och annat under sommaren - både roliga och ledsamma händelser. Två härliga gamla damer från första kullen, Maya (D. Maya Silk Velvet) och Zoya (D. Maylee Silk Velvet) lämnade oss med en veckas mellanrum i augusti. De hade hunnit fylla tretton år en månad tidigare, så det var två långa och händelserika liv som tog slut. De båda lämnar ett stort tomrum efter sig. Nu är bara Ronja (D. Maylou Silk Velvet) kvar i livet från den kullen, men hon är fortfarande pigg och alert.

Desto mer glädjande besked kom i början av september! Gilla (Korad LP 1 RLD N RLD F RLD A RLD M Damaianus Gnistra) hade varit ute och tävlat Rallylydnad för sista gången! På endast tre tävlingar i mästarklass fick hon sin titel! STORT STORT grattis till Gilla och matte!!

Gilla-Sept-2015.jpeg

Det finns fler hundar från uppfödningen som varit ute och visat framtassarna!

* Zacha (D. Zealing Zanchia) har ställts ut och tävlat i appellklass och lydnadsklass - med bra resultat! Hon åkte också med husse och matte upp till Piteå och försvarade kenneln på rasmästerskapet. 

* Leia (KORAD D. Leia Organa) tävlade i början av september i Rallylydnadens nybörjarklass och fick 98 poäng... Fantastiskt! Nu är hon bara ett resutlat från RLD N!

17 april 2015    Alla i Z-kullen är nu höftledsröntgade!

Nu är hela Z-kullen höftledsröntgad, och resultatet är bästa tänkbara - Grad A på alla sex! Underbart!

20 mars 2015    Stolpe ut!

Leia var på ultraljudsundersökning för ett par dagar sedan, och tyvärr så hittades inga valpar i magen på henne. Så himla tråkigt! Jag hade verkligen sett fram emot denna kullen; det är en kombination som jag tänkt på under en längre tid. Det är bara att bryta ihop och komma igen, antar jag...

För dagen vet jag inte riktigt om jag kommer försöka med Leia igen; hon är lite till åren kommen och jag får ju "bara" låna henne (TACK, Leias matte!!) men man kan ju hoppas på det! Annars är det Prindy som står på tur för ett nytt försök. Hon löper förmodligen inte förrän mot slutet av sommaren. Med lite tur kan det bli höstvalpar i stället för vårvalpar, då!

7 februari 2015    Spännande fortsättning på det nya året!! :-)

Nu hoppas vi på att det blir vårvalpar här på kenneln!! Just nu planeras det för fullt för att Leia ska få åka och hälsa på Jimmy - se mer under fliken planerade valpkullar!! Håll tummarna att det går bra denna gång!

9 januari 2015    God fortsättning på det nya året!

Ja, vi här på kennel Damaianus hade ju hoppats att inleda det nya året med en ny kull valpar, men några januarivalpar blir det tyvärr inte. Även om det blev en parning mellan Prindy och Bamze så blev det inget resultat av den, tyvärr.

7 december 2014    Fortsatt bra HD-resultat i Z-kullen!

Såväl Alice (Damaianus Zoothing Zooey) och Zacha (Damaianus Zealing Zanchia) är nu röntgade med grad A! Underbart härligt!! Alice hade dessutom ED grad 0 och Zacha blev ögonspeglad med resultat CEA ua!

19 september 2014    Första hunden i Z-kullen röntgad!

Nu har Vilda (Damaianus Zesty Zernya) blivit röntgad fram och bak! Och början kunde inte bli bättre; HD Grad A och ED 0!!

19 augusti 2014    Z-kullen har gjort sitt MH!

I helgen som gick gjorde Z-kullen sitt MH och reslutatet finns nu inlagt under Avel - Avelsresultat - Mentalitet! TACK till alla goa valpköpare för att ni kom och gjorde dagen speciell!!

Det har också varit Collie-SM i Timrå, och även om jag inte var där själv visade kenneln framtassarna genom Damaianus Zealing Zanchia (Zacha) som blev appellmästare och LP1 Korad RLD N RLDF Damaianus Gnistra (Gilla) som blev rasmästare i Rallylydnad!! Dessutom blev Gillas dotter, LP1 LP2 Fachings Morningbeam In The Rainbow (Bella) Bästa lydnadscollie klass 1-3 OCH rasmästare lägre - högre klass bruks!! Stort grattis till er!!

Och - sist men inte minst! Ebba (LP2 Damaianus Uma) har varit ute i lydnadsklass tre och tävlat! Och se, hon vann hela klassen...! Det fattas lite poäng ännu till förstapriset, men det kommer snart!! Stort grattis!!

8 mars 2014    U-kullen fyllde fem år - igår! Stort grattis till Ebba, Hilma, Tuva, Nessie, Aramis, Sinus, Sigge och Rasmus!

Det är nästan precis fem år sedan bilden nedan togs - kennelns hittills största kull! Mamma är Indra (Damaianus Glindra) och pappa Umber (Umber von Prignitzer Flur)! Stort grattis till er alla fem!

U-kullen2009036.JPG

11 februari 2014    Gratulationer och eftertankar

Under vintern har vi träffats några colliesar och tränat Rallylydnad. Och se, det gav resultat! I helgens tävlingar nådde Ebba (LP 2 Damaianus Uma) framgång med godkänt resultat, och även träningskompisarna Zelda (Dantos Romantica) och Yummie (Gemdales Yolly Yulia) hade framgångar - Yummy även i lydnadstrean!! Grattis till er alla! Jag och vovvarna mina kommer igen på vårens tävlingar, hoppas jag!

Den nionde februari hade Fanny namnsdag, och då tänkte jag lite extra på min lilla Fanny (LP Windmoor's Fantastic Fashion)

DSC00071-001.JPG

Igår, den tionde hade Iris namnsdag. Då passade jag på att tänka lite extra mycket på min andra blåa flicka, som inte heller finns hos oss längre (Uniline's Tropical Blue).

Korning-2011.jpg

31 december 2013    GOTT NYTT ÅR!!!

Det ska bli spännande och se vad 2014 kommer bära med sig! Det blir i alla fall inga vårvalpar, tyvärr, eftersom Sweetie visade sig vara tom. Det får bli Prindy som visar vägen in i det nya året!

IMG_1962.JPG

24 december 2013    GOD JUL!!!

Med hopp om julefrid till er alla!

Julhalsning-2013.JPGI slutet av veckan kommer Sweetie undersökas med ultraljud. Vi hoppas på att få se några pigga valpar!!

11 december 2013    Lite försenat GRATTIS!!!

För en dryg vecka sedan var Ebba (LP 2 Damaianus Uma) iväg på lydnadstävling och fixade minsann LP 2! Så glada och stolta vi är över henne!

24 november 2013    Helgen innebar både ledsamma och glada nyheter

I fredags fick Kazper (KORAD Damaianus Maylord Silk Velvet) somna in, nästan 11,5 år gammal, efter en kortare tids sjukdom.

kazper06.jpg

Den glada nyheten är att det nu snart åter (förhoppningsvis) trampar små tassar här hemma! Sweetie (som för övrigt är systerdotter till Kazper) är parad och nu håller vi tummarna att det blir resultat! Läs mer under Planerade Valpkullar!

30 juli 2013    Nu är valparna ögonspeglade!!

Igår var vi på djursjukhuset och ögonspeglade valparna! Resultatet blev bästa tänkbara; fyra CEA ua och två lindrig CRD! Jag är jätteglad och nöjd med resultatet!! Z-kullen håller också på att få sin egen sida skapad; men det är lite kvar innan den är klar....

11 juli 2013    GRATTIS May-kullen!! Ni fyller elva år idag!

Grattis till Maya, Zoya, Kazper och Ronja! Samantha - dig tänker vi också på och saknar här hos oss...  

5 juli 2013    GRATTIS Ebba!! Uppflyttad från AKL spår!!

​Det pågår collieSM i Laholm, och där visade minsann Ebba (Damaianus Uma) och matte framfötterna! De vann appellklass spår med 236 p och kom på andra plats i Bästa appellhund! STORT GRATTIS!!

AKL-Laholm5-juli_Framforgaende.JPG

Ebba i farten under momentet framförgående!!

17 juni 2013    Valparna växer och frodas!!

​Det är inte så mycket som händer än med valparna, annat än att de äter, sover, blir tvättade, äter lite till, växer, sover, blir tvättade... De varken ser eller hör, men de reagerar direkt på beröring. Lyfter man upp dem blir de lite stilla först och nosar, därefter antingen lugnade eller fulla med aktivitet (dvs vill ner igen). Gå till Valplådan - nu är varje valp presenterad!

Alla-valpar-16-juni.JPG

12 juni 2013    Äntligen!! Och GRATTIS!!

Idag föddes de, Leias och Zimbas efterlängtade valpar! Sex till antalet, tre sobel och tre trefärgade; två hanar och fyra tikar! Nu håller vi tummarna att alla växer till sig och frodas!

Sedan måste jag gratulera Ebba (Damaianus Uma) med matte till förstapriset i lydnadsklass två!! Stort grattis till ett härligt ekipage!!

17 maj 2013    Äntligen!!

Idag var jag med Leia vid Hallands Djursjukhus för ultraljud - och vi såg åtminstone tre pigga och alerta valpar i magen! Härligt härligt!!

Ultraljud.jpg

Med lite god vilja kan man se huvudet till vänster och kroppen sträcker ut sig åt höger! Allt det svarta är fostervatten.

18 april 2013    STORT GRATTIS till Sinus (TJH Damaianus Ursinus), som blev uppflyttad till högre klass spår idag!!

Det var vid tävlingar i Oskarström idag, som Sinus med matte lyckades bli uppflyttade - trots att vissa moment nollades... Fullt på spåret! Stort grattis!

18 april 2013    STORT GRATTIS till G-kullen, som fyller nio år idag!!

Grattis till Sirius, Griffin, Monne, Indra och Gilla som fyller år idag! Hoppas ni fick våfflor eller något annat smarigt! På bilden är det Sirius, ungefär tre månader gammal

Negative0-36-35A(2).jpg

15 april 2013    Leia är parad!!

I förra veckan träffade Leia sin nye kavaljer Zimba, och det blev två fina parningstillfällen! Härligt! Nu håller jag verkligen tummarna att det blir valpar också!! Tack till Zimbas matte och till Bettan i Örebro för ALL hjälp!!

7 mars 2013    U-kullen fyller fyra år idag!!

Grattis till Ebba, Tuva, Nessie, Hilma, Aramis, Rasmus, Sinus och Sigge som fyller fyra år idag! Hoppas ni fick pannkakstårta eller något annat gott idag!

23 december 2012    God jul alla collie-vänner!

Då var det jul igen! Denna jul blir lite annorlunda, då vi lyckades få hem ett litet kräksjuke-virus precis lagom till jul... Nåväl, vi repar oss snart! God jul till er alla!

19 oktober 2012    Då har väl den värsta besvikelsen lagt sig...

Det blir ju inte alltid som man hoppas eller tror. Trots framgångsrik parning (se bilden nedan) har det visat sig att det finns inga valpar alls i Leia. Jättetråkigt! Vi hade verkligen sett fram emot små fyrbenta varelser här under senhösten, men det får bli nya friska tag! Hur dessa tag kommer att se ut håller jag på att fundera på... :-)

23 september 2012    STORT GRATTIS till L-kullen, som fyller fem år i dag!!!

För fem år sedan föddes Lando, Leia, Luke och Lady! Grattis till er och hoppas ni blir ordentligt firade med pannkakstårta eller våffelkalas!!

22 september 2012    Vallanlagstest!

Dagen har vi tillbringat hos Calle Borgström nere i ett regnigt Blekinge, för att se om våra hundar har vallanlag. Det var Prindy (D Prindy Prankster), Sirius (D Grip), Tuva (D Ulva), Ebba (D Uma) och Aramis (D Urax) från kenneln, och så Leias (D Leia Organa) fästman Chappe (Springmist's Merlin the Warlock) som fick prova på. Alla hade väl vallanlag i viss mån, men framför allt Tuva var en naturbegåvning utan like! SÅ spännande och häftigt att se hur hon manövrerade fåren!!

1 september 2012    Leia är parad!

Vi har besök av såväl Leia som Chaplin, och nu har de minsann fått till det! Härligt härligt! Nu gäller det bara att hålla tummarna för små fyrbenta varelser... Deras födsel bör ske kring all helgons helg!

DSC_0074.jpg

21 augusti 2012    Grattis EBBA!! Och nu har Leia börjat löpa!

I helgen som gick debuterade Ebba (Damaianus Uma) i lydnadsklass två, och vilken debut sedan!! 173,5 poäng och första pris!! Stort grattis!

I helgen började också Leia löpa, så nu börjar det närma sig!! Vad vi hoppas att det ska bli smått här i november!!

11 juli 2012    Maykullen fyller 10 år!!

Denna dag för tio år sedan var otroligt varm, och Allis bestämde sig för att valpa. Därefter hade vi en underbar sensommar tillsammans, innan Maya, Zoya, Samantha, Kazper och Ronja flyttade till sina nya hussar och mattar.

022_19_0001.jpg

9 juli 2012    Framgångar på Collie-SM!!

Idag, dagen efter helgens collie-SM i Ystad (tusen tack Södra LO för ett mycket väl genomfört arrangemang!!) kan man summera framgångarna! Störst grattis till Ebba (Damaianus Uma) med matte, som vann :-) lydnadsklass 1 med finfina 176,5 poäng! Appellmästare blev träningskompisen Yummy (Gemdales Yolly Yulia) med uppflyttningspoäng och som grädde på moset vann hon vandringspriset för bästa bruksprestation! Jättekul! Våra egna vovvar? Jodå, Sirius tävlingsdebut i Rallylydnad gav godkänt resultat och mersmak, och i brukstävlingen vann han sin klass, högre klass sök! Prindy debuterade i appellklass, och även det gav mersmak! Det är inte alltid mängden poäng som skvallrar om hur nöjd man är med en tävling... :-D

1 juli 2012    Framgångar på västras utställning!!

Leia (KORAD Damaianus Leia Organa) och Zoya (LP Damaianus Maylee Silk Velvet) visade upp sina fina tassar! Båda fick Excellent och Zoya dessutom CK! Stort grattis!!

23 maj 2012    Prindy är röntgad!!

Idag kom tillsist resultatet - Prindy har HD grad B och ED ua! Det innebär att samtliga Indras tretton avkommor är friröntgade på höfterna! Underbart!

1 maj 2012    Prindy är mentalbeskriven!!

Idag gjorde hela familjen en utflykt till Varberg, som var värd då Prindy genomförde sitt MH! Det gick ungefär som förväntat; jag tycker det beskriver vår Pippilotta rätt väl; även om ett MH aldrig går som man tror (och det stämde lite det också)! Strålande väder var det också! Och tack till alltid lika trevliga Varbergs BK för ett bra arrangemang!

18 april 2012    GRATTIS GRATTIS!!

Idag firar vi dubbelt! Vår dotter Emelie fyller tre månader, och G-kullen blir åtta år idag! Himmel, vad tiden går fort! Ett något försenat grattis även till Sinus - Damaianus Ursinus - med matte, som nu kan titulera sig patrullhund!!!

DSC00102.JPG

En ung Sirius önskar sina syskon, Timon, Indra, Gilla och Griffin en trevlig dag!!

9 februari 2012    Leia är tyvärr tom!!

Vi hade ju hoppats på att få hit Leia till helgen, så att hon skulle kunna boa in sig ordentligt innan valparna föds - men ibland går det inte som man har tänkt sig. Ett ultraljud konstaterade att det inte finns några valpar... Förhoppningsvis har vi en ny chans till sensommaren!

18 Januari 2012    Vår dotter kom till världen idag!

www.regionhalland.se/sv/vard-halsa/webbisar/?view=34365

Flicka - född 2012-01-18 21:07, föräldrar Marie Baaz och Henrik Baaz

24 December 2011    God jul!!

Vi hade lite snö dagarna före julafton; då får man passa på att ordna med vinterbilder (även om det snöar)!

IMG_9875.JPG

Efter jul kommer vi åka iväg med Leia och hälsa på - Chappe; Tobbes bror i Skåne! Håll tummarna för oss!!!

12 december 2011    Leia har börjat löpa!!

Den lilla damens matte meddelade i morse att Leia har börjat löpa. Det blir höglöp lagom till julafton...

30 november 2011    Grattis Sinus till uppflyttningen från appellklass och förstapris i lydnadsettan!!

I november har flera av U-barna varit aktiva på tävlingsplanen! Sinus (D. Ursinus) och Tuva (D. Ulva) har tävlat Appellklass spår; Sinus blev uppflyttad med finfina 277,5 poäng! Tuva gjorde en trevlig special, men det saknades lite på lydnaden så uppflyttningen får vänta lite! Ebba (D. Uma) har också varit och tävlat; på samma lydnadstävling som Sinus! Sinus fick första pris och Ebba andrapris. Hade hon inte gjort cirkuskonster (rullat runt i gräset) på platsliggningen, så...! Bra jobbat och stort grattis till er alla tre!!

12 november 2011    Grattis till Joel som fyller 2 år idag!

familjeannonser.hallandsposten.se/contentShowAd.aspx?cgProductId=4852042

25 septembar 2011    Grattis Lady till uppflyttningen från appellklass!!

Igår tävlade Lady (Damaianus Luminara Unduli) appellklass spår, och det gick galant! 234,5 poäng, med finfint resultat i specialen! Stort grattis!

24 septembar 2011    Tack till Leia, Lando, Luke, Ebba, Tuva och Sinus med hussar och mattar!!

Igår blev några av de ovan ögonspeglade, och på eftermiddagen och kvällen kom Kerstin Widmark (kennel Lawless) förbi och exteriörbeskrev! Resultaten blev bra, både avseende ögon och exteriör!
TACK Kerstin för att du tog dig tid att komma hit, och TACK till mina fantastiska valpköpare som ställer upp för mig!!

19 septembar 2011    Tack Västra LO för väl genomfört lydnadsläger i Tånga Hed!!

God mat, trevliga deltagare, bra väder, roligt lotteri - och framför allt bra och inspirerande hundträning! Tack Eeva för alla goda råd och tips!

4 septembar 2011    Grattis Leia till uppflyttning - och till Tobbe för godkänt MT!!

Igår tävlade Leia (Damaianus Leia Organa) i appellklass sök och fixade uppflyttning! Stort grattis! Specialen var finfin, lydnaden tarvar kanske lite mer träning...

ungefär som här hemma då med Sirius!

För ett par veckor sedan gjorde Tobbe (Springmist's Mandrake the Magician) sitt mentaltest, och blev godkänd! Nu väntar vi bara på exteriörbeskrivningen så är titeln i hamn!

Och här hemma har utbildningen av den lilla Prankstern påbörjats... hela två kurser är inplanerade i höst; en spårkurs och en allmänlydnadkurs med tävlingsinriktning!

10 augusti 2011    Amy lämnade oss idag

Idag fick vi det sorgliga beskedet att Allis syster Amy (Country Squire's Amy) fick somna in idag, tretton år och fyra månader gammal. Ett långt och lyckligt hundliv har kommit till vägs ände.

21-23 juli 2011    Collie-SM i Örebro!

Stort grattis till alla duktiga ekipage och fina resultat - och tack till Södra Svealands lokalområde för arrangemanget! Jag och Sirius tävlade i högre klass sök och blev godkända. Specialen gick strålande - men lydnaden tarvar lite mer tränande...

11 juli 2011    May-kullen fyller nio år!

Stort grattis till Maya, Zoya, Kazper och Ronja! Och en extra tanke till Samantha...

20 juni 2011    "Ettan" lämnade oss idag

Med stor sorg i hjärtat fick Samantha somna in idag efter en tids sjukdom. Saknaden är stor, men jag är säker på att mamma Allis tar väl hand om sin förstfödda - var de nu är.

25 maj 2011    Grattis Prindy!

Idag fyller du ett år!

18 april 2011    Iris lämnade oss idag

Ett chockartat besked - och så fick lilla Iris somna in lugnt och stilla, för att bespara henne mer lidande. Alldeles för tidigt...

2 april 2011    Mentaltest igen!

Idag var det Lukes tur att gå upp på mentaltest i Varberg. Det räckte inte riktigt hela vägen till godkänt; 238 poäng blev det.

19 mars 2011    Godkänt mentaltest!

Stort grattis till Leia, som fick 351 poäng på mentaltest i Varberg! Härligt! Iris var också med. Hon gjorde ett bra jobb, men poängen räckte inte riktigt...

7 mars 2011    U-kullen är röntgad!

Stort grattis till alla i U-kullen, som nu är höftledsröntgade! Samtliga har godkänt resultat! Underbart!

7 mars 2011    U-kullen fyller två år!

Stort grattis till Tuva, Hilma, Ebba, Nessie, Sinus, Rasmus, Sigge och Aramis! Nu är ni alla röntgade, vi väntar med spänning på det sista resultatet!

28 december 2010 Gott nytt år!

Gott nytt 2011 önskas alla våra vänner!

2 november 2010 Till minne av Allis - Country Squire's Ayla

I går kväll somnade Allis in. lugnt och stilla i mattes famn. Saknaden är stor, men även tacksamheten över alla härliga år och fina minnen vi har tillsammanst. Tack, älskade lilla vän! Sov gott!

13 juli 2010    Prindy är ögonspeglad!!

Och det blev bästa möjliga resultat, CEA ua! Härligt!

11 juli 2010   Grattis till May-kullen!!

Cake

Maya, Zoya, Samantha, Ronja och Kazper fyller åtta år idag! Stort grattis till er alla!

27 juni 2010   Nya bilder i bildgalleriet!!

Valpen växer för varje dag och upptäcker trädgården.

25 maj 2010    Välkommen till världen!!

I natt kom hon, en liten trefärgad tjej! Bilder kommer så snart som jag fått sova lite...

12 maj 2010     Joel fyller halvår!!

Tänk vad tiden går! I dag blir Joel sex månader gammal! Han kan vända sig från mage till rygg och vice versa, och så kan han sitta själv med stöd. Han börjar bli stor, den lille knodden! ;-)

26 april 2010    Ultraljudet visade valpar!

Idag var Indra hos veterinären och gjorde ultraljud! Det sågs två stora valpar. Förra gången vi gjorde ultraljud såg vi bara tre - men det blev åtta! Det ska bli spännande och se hur många som kommer om en knapp månad!

18 april 2010   Grattis på födelsedagen!

Idag fyller Sirius, Indra, Gilla, Timon och Griffin sex år! Tänk så fort tiden går... Mamma Allis - som blev tolv år 2:a april - och alla andra här hemma hälsar!

10 april 2010    Stort grattis!

Till Ebba (Damaianus Uma) som idag genomförde ett godkänt vallhundsprov i Mörrum!

23 mars 2010    Kompisar!

21 mars 2010    Sirius, Luke och Allis hälsar.

7 mars 2010     Stort grattis på ettårsdagen, alla åtta i Damaianus U-kull!

Idag för ett år sedan blev valplådan tvärfull, då åtta små valpar såg dagens ljus! Eller ja, de såg kanske inte direkt dagens ljus, men de kom till världen! Stort grattis till er allesammans!

3 mars 2010    Valpplaner!

Vi väntar på löp! Indra ska börja löpa inom det snaraste, och då finns det planer att para henne! Med vem? Det kan du se under Valpar planeras!

21 februari 2010     Idag var det dop!

Idag döptes vår lille Joel här hemma i Kvibille kyrka. Stort tack till er alla som trotsade vädrets makter och kom för att fira honom!

 

Copyright 2010 Damaianus collies