OM MIG


Min första egna hund blev en collie som jag kallade Fanny. Jag hämtade henne i september 1993 - 8 v gammal. Varför det blev just hon? Ja... det var inte ett så planerat köp. Det var en söt valp, helt enkelt! 


Fanny blev drygt elva år gammal och lärde mig väldigt mycket. Vi tränade och tävlade i agility och lydnad. Fanny hade sina brister, framför allt var hon ljudkänslig och skotträdd - vilket påverkade stort i valet av nästa hund. Jag var inne på att byta ras - men det blev en collie till. Den här gången valde jag lite mer noga, och fick till slut köpa Allis - eller LP2 KORAD TJH (räddn) Country Squire's Ayla, som det står i stamtavlan. Allis blev starten på min uppfödarkarriär.

Med tiden utökades familjen; både med fyrbenta och tvåbenta individer! 


Hela familjen är engagerade i hundarna även om barnen gillar att träna olika saker. Joel tycker om att spåra, och Emelie älskar agility. Jag älskar söket, men det är en rätt tidskrävande aktivitet - tid som jag för närvarande inte riktigt kan uppbåda. Det blir spår och lydnadsträning, och rallylydnad när jag tränar hund.


Våra hundar är framför allt mer eller mindre aktiva sällskapshundar. Idag har vi två hundar; Prindy (Damaianus Prindy Prakster) och Sia (Damaianus Sia Starlet). Det senaste tillskottet till familjen är en helig birma, Razzia.